UDOBJE

Z PROTHERMOM SAMOUMEVNO

Ključe lahko pozabite – svoj prst nikoli. Odklepanje vrat z prstnim odtisom je samo ena od neštetih možnosti za višje udobje bivanja. V naša vrata vgrajujemo sisteme biometrične kontrole pristopa slovenskega proizvajalca Navkom.

Navkom d.o.o. je eno izmed vodilnih podjetji na področju biometrične kontrole pristopa v Evropi. Z biometrijo so se začeli ukvarjati leta 2006 in kmalu postali prepoznavni po preprostih, a zanesljivih rešitvah. Pri razvoju svojih izdelkov sledijo preprostim, a jasnim vodilom: kvaliteta in varnost, v kombinaciji z uporabniku prijazno in moderno zasnovo. Več kot 10.000 njihovih čitalnikov, ki se uporabljajo po vsej Evropi nam daje potrditev za našo pravilno odločitev.

BIOREADER

ČITALEC PRSTNIH ODTISOV

Bioreader je majhen vgradni čitalnik prstnih odtisov s čelno površino iz nerjavečega jekla. Na ohišju ni nobenih tipk ali gibljivih delov. Funkcije upravljanja  se namreč izvajajo direktno na krmilni enoti, ki je vgrajena v krilo vrat. Status naprave nam sporočajo večbarvne LED in vgrajeni piskač.

Površinsko kapacitivno tipalo uporabniku omogoča, da hkrati položi roko na ročaj in prst na čitalnik ter tako vrata takoj odklene in odpre. Programiranje Bioreaderja je preprosto, saj je namenjen predvsem osebni rabi, kjer menjavanje uporabnikov ni pogosto, uporaba pa je vsakodnevna.

Krmilna enota, ki skrbi za odklepanje vrat, je varno spravljena v vratnem krilu in dostop do nje z zunanje strani ni mogoč. Bioreader lahko poleg odklepanja vrat vklaplja in izklaplja še eno dodatno napravo (npr. alarm ali garažna vrata).

Bioreader deluje na principu komunikacije zunanje enote (čitalnik prstnih odtisov) in notranje enote, v kateri je rele za proženje mehanizma za odklepanje. Notranja enota se nahaja na varni strani – v vratnem krilu. Komunikacija med zunanjo in notranjo enoto je zaščitena z enkripcijo, kar pomeni, da se releja za odklepanje vrat z zunanje strani ne da sprožiti.

 • Število administratorjev: 3
 • Kapaciteta prstnih odtisov: 1000
 • Število relejnih izhodov: 2
 • Senzor: površinski, kapacitivni s 3D odvzemom
 • Možnost krmiljenja dodatne LED osvetlitve na vratih (na krmilni enoti v vratnem krilu)

Čitalnik je lahko vgrajen v vratnem krilu ali v ročaju iz nerjavečega jekla. Na voljo so različne oblike ter dimenzije ročajev. Lahko je vgrajen na čelni ali hrbtni (skriti) strani ročaja.

TOUCHPAD

KODNA TIPKOVNICA

Touchpad je osvetljena kodna tipkovnica z dvema relejnima izhodoma, ki je namenjena montaži v vratno krilo. Je logična izbira za tiste, ki želijo alternativo čitalniku prstnih odtisov. Poleg odklepanja vrat lahko vklaplja in izklaplja še eno dodatno napravo (npr. garažna vrata ali alarm). Krmilna enota je vgrajena v vratno krilo. Tipke sp kapacitivne (na dotik) z modro osvetlitvijo za preprosto uporabo tudi ponoči.

Touchpad deluje na principu komunikacije zunanje enote (kodna tipkovnica) in notranje enote, v kateri je rele za proženje mehanizma za odklepanje. Notranja enota se nahaja na varni strani – v vratnem krilu. Komunikacija med zunanjo in notranjo enoto je zaščitena z enkripcijo, kar pomeni, da se releja za odklepanje vrat z zunanje strani ne da sprožiti.

 • Dimenzije: 81 x 37 mm
 • Število kod: 100
 • Število administratorskih kod: 1
 • Dolžina kode: 4 – 16 znakov
 • Število relejev: 2
 • Upravljanje funkcij: s funkcijskima tipkama
 • Način vgradnje: v vratno krilo
 • Tipke: kapacitivne (na dotik) z modro osvetlitvijo
 • Elektronska zaščita pred vdorom: 256-bitna enkripcija

V primeru izgube administratorske kode je mogoče Touchpad vrniti v prvotno stanje (povrnitev tovarniških nastavitev). To funkcijo se sproži z gumbom na notranji enoti.